Logo

Fri frakt

Skifella har testet egne UNIVERSAL og COLD feller

Cold_UNIVERDSAL
Skifella har per i dag utviklet to typer feller for forskjellige snøtyper, føreforhold og skiferdigheter.

Vår COLD felle er i polyester og har tynnere og mykere fibre slik at de harmonerer med finkornet snøunderlag, mens vår blå UNIVERSAL felle er i nylon med stivere fibre og harmonerer bedre med grovkornet og isete underlag.

Vi utførte en intern blindtest i helgen på løs, finkornet nysnø med høy fuktighet. Sporene var også løse.  På akkurat dette føret så var det relativt liten merkerbar forskjell mellom høyre og venstre ski. Konklusjonen etter å ha byttet litt frem og tilbake og testet flere runder var at vår blå universalfelle ga litt bedre feste, mens når det gjaldt fremføring så føltes vår grønne kaldfelle best.  Det var ingen merkbar forskjell i glid. Konklusjonen blir at begge felletyper fungerer tilnærmet like bra under flere føreforhold. Forskjellene ville nok ha vært større i favør av vår COLD felle dersom det hadde vært kaldere og tørrere i været. Vi tester igjen senere!

Blindtest: Å utføre en blindtest vil si at skiløperen ikke vet hvilken fell som er under venstre eller høyre ski.Dette gir en objektiv og nøytral mulighet til å si hva som funger best med tanke på fraspark, fremføring og glid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest