Logo

Fri frakt

Hvordan skifte feller selv?

Cross Country Skiing

Når de gamle skifellene blir synlig slitte og gir både dårligere glid og dårligere feste, er det på tide å skifte. Eller dersom fellene blir fulle av smuss og smøringsrester fra løypa. Dersom man lagrer skiene i varme omgivelser over lengre tid, kan limet også tørke ut. Klebelimet på baksiden av alle typer feller endres og svekkes over tid, slik at fellene må skiftes selv om skiene ikke brukes så ofte. Mange forsøker å rense fellene med dyre kjemiske løsemidler, men ofte svekker dette limet slik at fellen løsner. Skifellene må derfor skiftes ut etter en viss tid uansett bruk. Heldigvis er det raskt og enkelt å skifte feller selv. Nedenfor er en enkel illustrasjon som viser hvordan.

Fjerning av gamle feller

  1. Fjern den gamle fellen ved å pirke opp en ende med et butt skrujern, negl, klisterspake eller noe annet som egner seg.
    Trekk fellen av. Fjern deretter smuss eller lim som sitter igjen. Sørg for at underlaget er tørt.

Isetting av i nye feller

  1. Fjern folie som sitter på fellens limside. Hårene på fellen skal kunne strykes som en hund der tuppen av skien er hundens hode.
  2. Posisjonér fronten på fellen så tett som mulig øverst i fordypningen i sålematerialet.
  3. Stryk nedover og sørg for at hele fellen blir plassert i fordypningen i sålematerialet. Etterstryk med hånden slik at fellen fester seg godt til skien. Så er det klart for skitur!

(Eller man kan gå til en sportsbutikk som bytter feller for deg.)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest