Logo

Fri frakt

Nyttig om feller

Fellene har lim på baksiden og kan enkelt skiftes ut.

Dersom du planlegger å benytte fellen igjen, er det viktig å unngå smuss på limsiden. Ta vare på emballasjen eller fest limsidene på silikonpapir eller spesialnett – evt. kan en også legge fellene forsiktig mot hverandre. Fellene bør oppbevares i en plastpose eller i fryseren, slik at limet ikke tørker ut.

For å bevare fellens gode egenskaper, kan du bruke en impregneringspray eller stryke parafinvoks over fellen. Påfør sprayen og/eller voksen både med og mot retningen på hårene, og børst hårene deretter i riktig retning. Ved bruk av impregningspray bør dette senest gjøres ca. 10 min før skituren, slik at den tørker.

Dersom fellen har trukket til seg smuss, klister eller voks som ligger i løypa, kan fellene forsøkes renset med klut og varmt vann. Vi anbefaler ikke andre rensemidler da disse kan løse opp fellelimet på baksiden av fellen. Fra produsenter av skismøring tilbys det egne rensemidler for feller. Disse kan eventuelt brukes med forsiktighet, sparsomt og på eget ansvar.

Vi gjør oppmerksom på at over tid har alt lim, uavhengig av produsent, en tendens til å sige, samtidig som klebeegenskapene blir dårligere.  Unngå derfor og utsette fellematerialet for høye temperaturer, sollys (UV) eller kjemikaler. Forsøk også å unngå at skiene oppbevares stående med fellen påsatt, eller med fellen ned mot bakken over lang tid.  Før skituren, sjekk alltid at fellen ikke har løsnet ved å stryke over denne med håndflaten og presse den ned. Ved normal oppbevaring og normal bruk i løyper, samt med riktig vedlikehold, vil fellen vare flere sesonger. 

Ved synlig slitasje anbefales utskifting av fellene.