Logo

Fri frakt

KORT OM FELLESKI

Felleski er en fantastisk nyhet for alle som har lyst til å gå på ski, selv om bruk av feller egentlig er en gammel tradisjon hvor dyreskinn gjennom historien har blitt brukt som en sentral del av skiutstyret. Urbefolkningen brukte ski med dyreskinn for å komme seg frem i hverdagen, mens våre polarhelter brukte selskinn på sine ekspedisjoner. Nå har felleski for alvor gjenoppstått gjennom langrennski med integrerte feller.

Det som er nytt er at fellen er felt inn i skien, slik at fellen kun ligger i smøresonen og i flukt med skiens sålemateriale. Dette gir vesentlig bedre glid sammenlignet med feller i skiens fulle lengde eller der fellen ligger utenpå skien. Utviklingen har gått fra dyreskinn til mohair og senere til slitesterke og vannavvisende syntetiske materialer som nylon. Med smørefrie ski med nye, integrerte feller har du derfor god glid i nedoverbakkene uten å få bakglatte ski i oppoverbakkene. De krever mindre vedlikehold og gjør det enkelt og raskt å komme seg ut i skisporet!

Feller:
Skifella har utviklet egne skifeller for best mulig kombinasjon av feste og glid etter føreforhold og skiferdigheter. Fellene tilbys for de fleste skimerker og kan kjøpes direkte i nettbutikken eller i utvalgte sportsbutikker.