Logo

Fri frakt

Oslo: Hvor kan vi bevege oss og samtidig unngå koronavirus?

Lokal langtur: Snørikt og koronafritt i Oslo-området

Det er fortsatt snørikt og koronafritt i marka.  Jeg bor selv nær marka, og i går, lørdag 29. mars 2020, gikk jeg hjemmefra og spente på skiene ved Voksenkollen stasjon.  Derfra hadde bymiljøetaten nylig preppet skispor!  Til tross for et par korte partier uten snø ved Tryvann, var det absolutt brukbart føre, men litt skarpt enkelte steder. Ved Slakteren og Blankvannsbråten var det også noen bare partier, men når man kommer inn forbi Glåmene og på veien forbi Sakarishytta og mot Smedmyra, så blir det rett og slett fantastisk. Her var det trikkeskinnespor og bredt nok både for klassisk og skøyting.  Det er her Holmenkollmarsjen vanligvis går.  Jeg kunne telle andre skigåere på én hånd. Det lå an til en lokal korona fri skitur!

Ved Smedmyra var det skare utenfor sporet, så skiene bar godt i terrenget. Da var det bare å gå til utsikspunktet på Heikampen. Et av de mange, spektakulære utsiktspunktene i marka, som ikke er så kjent. Herfra ser man Gaustadtoppen, Blefjell og Oslofjorden.  Høyeste punkt på Heikampen ligger 572 moh.  Turen gikk derfra i terrenget ned til scooterløypa, og så videre til preppet trasé via Langlivann og Bleiksjøen og videre mot Spålssetra.  En lang og fin tur på felleski. Det ble åtte timer nesten helt uten å treffe andre folk. Lokal markatur rundt Oslo og likevel koronafritt! Det er ikke verst på en lørdag!

Nye skifeller

Det er nå på vårsnøen felleskiene virkelig kommer til sin rett. Vi minner om at det er svært enkelt å skifte feller selv og at det er gjort i løpet av et par minutter. Fellene har lim på baksiden, så riv av de gamle slitte og sett på noe nytt og bedre.  Skifella har de mest slitslitesterke fellene som også gir godt feste og god glid på vårsnøen.  Våre skifeller passer til Atomic Skintec, Fischer Twinskin, Madshus Intelligrip, Rossignol R-skin og Salomon Skin. Lykke til og god tur!

Bildet viser Skiforeningens løypeskilt til Heikampen. Folketomt og koronafritt i Oslo-marka.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest