Logo

Fri frakt

Fjellvettregler i korona tider

Det er fortsatt god helse i frisk luft og vakker natur, og turgleden kan fint oppleves i ditt nærmiljø slik anbefalingen nå er. Det er steder både i marka og på fjellet hvor det er få som ferdes og dermed virusfritt. Vi har tidligere skrevet at frykten for Korona viruset ikke må få stoppe friluftslivet og skigleden. Treffer man på folk er det viktig å bruke sunn fornuft.  

Nye korona fjellvettregler

I tillegg til de vanlige fjellvettreglene, har man i Bergen allerede laget nye korona fjellvettregler. Vi videreformidler disse rådene i fri oversettelse (og etter møte med prustende joggere farlig nærme, legger vi for egen del til at alle gjerne kan holde pusten inne ved passering av andre):

1. Hold avstand og gå på høyre side

2. Husk hånd- og hostehygiene (hold gjerne pusten inne ved passering av andre turgåere)

3. Gå på tur når færre folk er ute

4.  Prøv alternative og nye bortgjemte steder 

4.  Unngå kollektivtransport, start fra der du bor.

Korona frie skiturer i april

Både DNT og Skiforeningen er i forkant og har gjort en formidabel innsats både for tilrettelegging og informasjon. DNT Oslo og omegn kom nettopp ut med NÆR Turinspirasjon 2020. Som man ser så er det et bredt og variert tilbud med gode og spennende turforslag.  For de som elsker skigåing på våren kan det nevnes at det i nordre del av Oslomarka fortsatt er mye snø og fantastiske forhold.  Skiforeneningen kjører fortsatt løyper.  Samtidig, er du tidlig ute og det er frost om natten, er det skare som holder.  Ikke noe slår skigåing utenom sti og løyper på skare slik det har vært de siste dagene. 

Vi går nå inn i den lyse årstiden hvor man kan få sine beste skiopplevelser.  Vær litt kreativ og oppdag mulighetene nær deg. Kanskje finner dere nye og spennende turer. Det å ferdes i naturen med ski under beina er sunt for både sjel og kropp. For dere som bor i sør; Hva med å ta skiene med på sykkelen og sykle til steder der man kan spenne på seg skiene eller kombinere gå/jogg med skitur?  I Nord- og Midt-Norge er det plenty med vintervær og snøfall i disse dager. Snøen blir forhåpentligvis liggende såpass lenge at den kan nytes på ski etter at det verste uværet har lagt seg.

Flott bilde av skiføre i en fjelldal, korona tomt?
Marka og vår vakre fjellheim ligger der og venter på oss, husk bare korona fjellvettreglene.

Vi minner om at det er svært enkelt å skifte skifeller selv. Det er gjort i løpet av et par minutter. Fellene har lim på baksiden, så riv av de gamle slitte og putt på noe nytt og bedre.  Skifella har de mest slitslitesterke fellene som også gir godt feste og god glid på vårsnøen.  Lykke til og god tur!

https://skifella.no/nettbutikk/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest