Logo

Fri frakt

Fra fjell til fjord

Fra fjell til fjord

En av vårens vakreste skiturer gikk fra Finse til Eidfjord og kan anbefales på det varmeste som sesongavslutning på langrennsski.

Målet med turen var denne gang å teste slitasje på våre egne universalfeller opp mot feller benyttet av skifabrikantene.

Vi var seks mann som tok nattoget, kl. 23:25 torsdag 16. mai, fra Oslo S og ankom Finse kl. 04:04. Det var spådd noe tåke og vind, men heldigvis var prognosene feil og været kunne ikke ha vært bedre. Vi spente på oss skiene kl. 05:00 på skareføre, minus 5 grader og noe fokksnø i groper.  Solen varmet fort opp snøen, men ettersom vi gikk fra Finse 1222, via Torstensfonna og opp til 1863moh, så holdt føret seg med minusgrader i snøen helt til topps. Det ble kjørt blindtest med én av hver felle på høyre og venstre ski. Vel oppe var ”testpanelet” enige om at Skifellas blå universalfelle i nylon ga bedre feste og gled vesentlig bedre enn de andre fellene.

Mens kara hvilte på toppen, ble det fort vått og turen gikk så videre via Olavsvaden og ned til Simadalen. Til stor glede viste våre feller seg suverent overlegen når det gjaldt slitasje, med nesten hele ”pelsen” intakt, mens konkurrentenes feller mistet vesentlig mere fiber, som bildet viser. På vei nedover, der de øvrige fellene ble gjennomtrukket av vann, ble vår universalfelle også mindre våt og gled bedre. Han som gikk på smøreski slet hele veien.

Fra Simadalen gikk ferden så videre på beina til Eidfjord, deretter med buss til Voss og så toget tilbake til hovedstaden. En fin og lang dagstur på selveste 17. mai.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest