Logo

Fri frakt

Skitunnelen i Torsby – kan anbefales for tidlig sesongstart

Sammen med en skifabrikant har Skifella over tid testet ulike skimerker og ulike materialer på føre fra minus 20 til skikkelig vått sørpeføre om våren. 

For å høste erfaring under flest mulige ulike forhold tok vi også turen til Sverige og skitunellen i Torsby. Her ble det testet på kunstsnø i minus 3 grader og med relativt høy luftfuktighet inne i tunellen. Tre ulike kvaliteter fra Skifella ble testet på flere forskjellige skimerker. Kort oppsummert var ikke forskjellene store, men konklusjonen på dette føret var at våre Universal feller var like god på glid som de øvrige testfellene og ga tryggest feste.   

Når vi oppsummerer sist sesongs testing både på natur- og kunstsnø, er vår erfaring at Skifella Universal stort sett har vært testvinner på alt føre når det gjelder feste. Slitestyrken viser seg også overlegen konkurrentenes feller, særlig opp mot mohair og blandingsfeller. Glid egenskapene har vært ganske like på tørt føre. På vått føre har våre syntetiske feller vist seg å gli bedre på lengre turer da de ikke tiltrekker seg vann. Dette er et problem med mohair ull, særlig etter at impregneringen er slitt av. Skifella sine feller er uten impregnering.  

Testresultatene og tilbakemeldingene fra brukerne gir oss motivasjon og trygghet når vi går mot en ny skisesong der våre feller blir tilgjengelige gjennom netthandel og gjennom ledende sportsbutikker som Milsluker’n, Bull Ski og Kajakk og Foss Sport.  

Til de av dere som ikke kan vente til snøen kommer så kan en tur til Torsby absolutt anbefales. Her er litt generell fakta om skitunellen:

  • Lengde:  1300 meter. Bredde 8 meter
  • Høydeforskjell: 12 meter
  • Stigning: 25 meter/runde
  • Temperatur: – 3°C

For mer info.  https://skidtunnel.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest